Meryem Yavuz

Görüntü Yönetmeni

1983 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde sinema eğitimi

gördü.

2009 yılında Berlin Film Festivali Yetenek Kampüsü’ne kabul edildi.

Görüntü yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metrajlı film İki Çizgi | Two Lines (2008) dünya prömiyerini 65. Venedik Film Festivali’nin Uluslararası Eleştirmenler Haftası bölümünde yaptı, Kumun Tadı | Seaburners (2014) ve Toz Bezi | Dust Cloth (2016) uluslararası ilk

gösterimlerini Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde gerçekleştirdiler. Gözümün Nuru | Eye Am (2014) Moskova Uluslararası Film Festivali’nde jüri özel ödülüne layık görüldü. Salı | Tuesday (2015) Cannes Film Festivali’nde kısa film bölümünde, uzun metrajlı belgeseller Ötekiler | The Others (2016) ve Die Wachterin (2020) DOKLeipzig’de ulusal bölümde yarıştılar. Road to London (2012), dünyanın en prestijli görüntü yönetmenleri festivali Camerimage’da gösterildi. Borç | Debt (2018) 37. İstanbul Film Festivali’nde en iyi film seçildi. rülmüştür |Passed By Censor (2019) Karlovy Vary Film Festivali’nde FEDEORA ödülünü aldı. Bilmemek | Not Knowing (2019) 31. Ankara Film Festivali’nde En İyi Film, 27. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Yılmaz Güney ödüllerine layık görüldü. Silivri’den Mektuplar | Letters From Silivri (2021) Clermont Ferrand’tan iki ödülle döndü.

2020’de American Society of Cinematographers Vision Mentorship Programı’na kabul edildi.

Bahçeşehir Üniversitesi Fotoğraf, Video, Kadir Has Üniversitesi Radyo, Televizyon, Sinema bölümlerinde sinematografi dersleri verdi.

Sinema Televizyon Sendikası ve Görüntü Yönetmenleri Derneği üyesidir.

Filmografi

Uzun Metraj – Kurmaca

  1. Ağzı Olmayan Kız (2019) Yönetmen: Can Evrenol
  2. Bilmemek (2019) Yönetmen: Leyla Yılmaz
  3. Görülmüştür (2019) Yönetmen: Serhat Karaaslan
  4. Borç (2018) Yönetmen: Vuslat Saraçoğlu
  5. The Field Guide to Evil – “Al Karısı” (2018) Yönetmen: Can Evrenol
  6. Ay Dede (2018) Yönetmen: Abdurrahman Öner
  7. Toz Bezi (2015) Yönetmen: Ahu Öztürk
  8. Kumun Tadı (2014) Yönetmen: Melisa Önel (Co-­‐Görüntü Yönetmeni: Julian Atanassov)
  9. Gözümün Nuru (2013) Yönetmen: Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu
  10. F Tipi Film – A3 (2012) Yönetmen: Hüseyin Karabey
  11. Ada: Zombilerin Düğünü (2010) Yönetmen: Murat Emir Eren, Talip Ertürk
  12. İki Çizgi (2008) Yönetmen: Selim Evci

Kısa Metraj – Kurmaca

  1. Under Construction (2020) Yönetmen: Azize Cansu Turan
  2. Letters From Silivri (2019) Yönetmen: Adrian Figueroa
  3. Ölü Deniz (2019) Yönetmen: Arda Ekşigil
  4. Mamaville (2019) Yönetmen: Irmak Karasu
  5. Kıymık (2018) Yönetmen: Enes Yurdaün
  6. Yürüyüş (2018) Yönetmen: Yusuf Elbaşı
  7. Kılçık (2017) Yönetmen: Kerem Ayan
  8. Bir İş Görüşmesi Hikayesi (2017) Yönetmen: Alkım Özmen
  9. Hinterlant (2017) Yönetmen: Sinan Kesova
  10. Gri Bölge (2015) Yönetmen: Derya Durmaz
  11. Salı (2015) Yönetmen: Ziya Demirel
  12. Dağınık Yatak (2015) Yönetmen: Eytan İpeker
  13. Su Birikintisi (2015) Yönetmen: Serdar Yılmaz
  14. Yaz Gecesi Gökyüzü (2014) Yönetmen: Can Eskinazi
  15. Azınlık (2014) Yönetmen: Yusuf Elbaşı
  16. Hayat Tarzı (2014) Yönetmen: Gözde Onaran
  17. Ziazan (2014)Yönetmen: Derya Durmaz
  18. Emmaporation (2012) Yönetmen: Alp Giray Tabakoğlu
  19. Fried Chicken (2012) Yönetmen: Serdar Yılmaz
  20. Buhar (2012) Yönetmen: Abdurrahman Öner
  21. Otobüs (2011) Yönetmen: Olgu Baran Kubilay
  22. Nolya (2011) Yönetmen: Cem Öztüfekçi
  23. Herkesin Bir Şansı Daha Olmalı (2011) Yönetmen: Emrah Erkanı
  24. Sabah-­‐ Öğle-­‐ Akşam (2010) Yönetmen: Efe Öztezdoğan
  25. Ölüm (2010) Yönetmen: Burcu Aykar, Uygar Şirin
  26. Esma (2009) Yönetmen: Koray Çalışkan
  27. Merdiven (2009) Yönetmen: Serdar Yılmaz
  28. Doğum (2008) Yönetmen: Burcu Aykar, Uygar Şirin
  29. Sapak (2008) Yönetmen: Fırat Mançuhan
  30. Hüküm (2008) Yönetmen: Rezan Yeşilbaş
  31. Ayak Altında (2007) Yönetmen: Cem Öztüfekçi
  32. Yarın Geçti (2007) Yönetmen: Barış Hancıoğulları

Belgesel

  1. Haziran’dan Sonra (2020) Yönetmen: Melek Özman
  2. Bekçi (2020) Yönetmen: Martina Priessner
  3. Oglago (2019) Yönetmen: Efe Öztezdoğan (Kısa)
  4. Love Child (2019) Yönetmen: Eva Mulvad
  5. Amina (2018) Yönetmen: Kıvılcım Akay
  6. Astronomik Hareketler (2018) Yönetmen: Sena Başöz
  7. Katman (2018) Yönetmen: Melek Ulagay Taylan
  8. Proto City (2017) Yönetmen: Rossella Biscotti
  9. Ötekiler (2016) Yönetmen: Ayşe Polat
  10. Remake, Remix, Rip -­‐ Off: About Copy Culture & Turkish Pop Cinema (2014) Yönetmen: Cem Kaya
  11. Göksu Üçtaş Londra’ya Giden Yol (2012) Yönetmen: Efe Öztezdoğan (Kısa)