DUMANDAN HİKAYELER / STORIES FROM THE SMOKE

2018 / Belgesel Documentary / 05’43” / Renkli Color / Türkiye Turkey

Yönetmen / Director: Ali Aktemur

Senaryo / Screenplay: Ali Aktemur

Müzik / Music: Ferit Aktemur

Görüntü Yönetmeni / Cinematography: Ali Aktemur, Murat Günaydın

Kurgu / Editing: Ali Aktemur

 

Özet / Summary

Farklı işlerde çalışan çocukların, duman etrafındaki hikayeleri.

 

Stories about children who work in different jobs, around smoke.

 

Yönetmen / Director

Siverek’ten Adana’ya göç eden bir ailenin çocuğu olarak 1973 yılında Adana’da doğdu. İlköğretimini Adana, ortaöğretimini Ankara’da tamamladıktan sonra, Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. 3 yıl Diyarbakır’da çalıştıktan sonra Adana’ya döndü, halen Adana’da öğretmenlik yapmakta. Şiir ve sinema ile ilgileniyor. Sinemaya ilgisi İran sineması ve edebiyatı ile başladı.

He was born in Siverek in 1973. After finishing his primary school in Adana and secondary school in Ankara, he was educated on Turkish Language and Literature in Uludağ University. After working as a teacher in Diyarbakır for three years, he came back to Adana. He still work as a teacher in Adana. His interest on cinema began with Iran cinema and literature.

Filmleri / Filmography

2018 Dumandan Hikayeler

2018 Yüzler

2018 Anne Nohut Al

2017 Suda Zaman Yok

2017 Zeytin Ağacı

2016 İki Mevsim

2016 İki Fotoğraf

2015 Göç

2014 Siyah

2012 Kiraz

2011 Zamanın Avuçları