EN İYİ OYUN / BEST GAME EVER

2018 / Kurmaca Fiction / 19’40” / Renkli Color / Macaristan Hungary

Yönetmen / Director: Kristóf Deák

Senaryo / Screenplay: Maly Robert

Görüntü Yönetmeni / Cinematography: Nina Kov

Kurgu / Editing: Csillag Mano

Müzik / Music: Rael Jones

Oyuncular / Cast: Tamás Rétfalvi

Yapımcı / Producer: Anna Udvardy, László Dreissiger

 

Özet / Summary

Yapay zekanın işlerini ellerinden alabileceğini keşfeden iki kapalı devre kamera teknisyeni, yerlerinden kalkıp sistemi alt edecek bir yöntem bulmak zorunda kalırlar. Bu çabaları, onları beklenmedik bir çözüme yöneltecektir.

When two CCTV technicians find out about an AI machine threatening their jobs, they must get out of their chairs to beat the system – leading them to an unexpected solution.

Yönetmen / Director

Academy Award-winner Kristóf Deák was born in 1982. He is a Hungarian film director, screenwriter, film producer and editor who is best known for his work on Sing, which earned him critical appraisal and recognition including the Academy Award for Best Live Action Short Film.

Akademi (Oscar) ödüllü Macar yönetmen, senarist, yapımcı ve kurgucu Kristóf Deák, 1982 yılında dünyaya geldi. En İyi Kısa Film Oscar’ını kazanan ödüllü filmi Sing (Mindenki) ile bilinmektedir.

Filmleri / Filmography

Golf With a Shotgun (Short, 2010),

Germ Free Adolescent (Short, 2011),

Hacktion (TV series, 2011-2012),

Losing It (Short, 2012),

The Boss (Short, 2012),

Monstrosity (Short, 2013),

Mindenki (Eng. ‘Sing’, short, 2016)

Ödüller/ Awards

 

  • Jüri Özel Ödülü / Special Jury Award – Friss Hús Shortfest – Budapeşte, Macaristan
  • En İyi Kısa Film Akademi Ödülü / Academy Award for Best Live Action Short Film 89th Academy Awards / 89’uncu Akademi Ödülleri, Hollywood, ABD / Hollywood, USA
  • Büyük Ödül ve En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü / GRAND PRIX and Best International Short Film Award – Short Shorts Film Festival & Asia 2016 – Tokyo, Japonya / JapanFestival Seyirci Ödülü – Audience Award of the Festival – 32éme Festival du Cinema Européen – Lille, Fransa / France
  • En İyi Kısa Film Halk Ödülü / People’s Choice Award for Best Short Film – Toronto International Film Festival – TIFF Kids 2016 – Toronto, Kanada / Canada

En İyi Kısa Film Yetişkin Jürisi Ödülü / Adult Jury Prize – Live Action Short Film / 34th Chicago International Children’s Film Festival – Chicago, ABD / USA